Dreiser's grote dag, Chinees in het zwembad, Li in gymnastiek

Tokyo (Associated Press)-Caleb Drexel won zijn eerste individuele gouden medaille, de Chinese vrouwen voltooiden een recordbrekende estafetterace en Sunisa Lee uit de Verenigde Staten won de allround gouden medaille bij de vrouwen in gymnastiek.
Nadat de grootste actie overdag op de 6e dag van de Olympische Spelen in Tokio plaatsvond in het zwembad, schitterde Li in de avondgymnastiek en keek teamgenoot Simone Byers toe vanaf de tribunes.
Lee werd de vijfde opeenvolgende Amerikaanse vrouw die het Olympische Women's All-Around Championship won. In een schitterende en competitieve finale versloeg ze Rebeca Andrade (Rebeca Andrade) uit Brazilië.
Lee's totale score van 57.433 punten is genoeg om Andrade te overtreffen. De Braziliaan won de eerste allround gymnastiekmedaille voor een Latijns-Amerikaanse atleet, maar miste de gouden medaille toen ze tweemaal buiten de baan ging in haar competitie op het veld.
De Russische turnster Angelina Melnikova won de bronzen medaille twee dagen nadat ze de Republiek China naar de gouden medaille had geleid in de teamfinale.
Drexel, de opvolger van Michael Phelps uit de Verenigde Staten, won de 100 meter vrije slag met een Olympisch record van 47,02 seconden, slechts een zesde voor de titelverdediger van Australië, Kyle Chalmers. Dit stelde hem in staat om de vierde gouden medaille van zijn carrière te winnen. De vorige drie waren estafettewedstrijden.
"Het is heel anders. Ik denk dat ik dacht dat het zo zou zijn, ik wil het gewoon niet toegeven," zei hij. “Het is veel moeilijker. Je moet op jezelf vertrouwen, niemand kan je redden.”
De meest dramatische wedstrijd van de dag was dat China een wereldrecord vestigde op de 4x200m vrije slag voor dames, wat de Verenigde Staten en Australië verraste.
Katie Ledecky behaalde de derde plaats als estafette voor het Amerikaanse team, bijna 2 seconden achter het Chinese team en achter het Australische team.
Ledecky overtrof de Australische Leah Neale en verkleinde het gat met de Chinese Li Bingjie, maar slaagde er uiteindelijk niet in haar in te halen.
Li raakte de bal in een wereldrecord van 7 minuten en 40,33 seconden. Ze vestigde ook een Olympisch record voor het winnen van het kampioenschap 200 meter vlinderslag voor de estafette.
"Toen ik 200 vlinderslagen had voltooid, zei onze coach tegen me: 'Je doet aan een estafetteloop', wist ik niet dat ik dit deed", zei ze via een tolk. "Ik weet niet eens hoe ik 200 meter moet zwemmen, hoewel ik de kwaliteit en het niveau van 200 meter training heb."
De Amerikanen wonnen de zilveren medaille om 7:40,73, terwijl Australië de bronzen medaille won om 7:41,29. Alle drie de medaillewinnaars braken het wereldrecord van 7:41.50 dat de Australiërs op de Wereldkampioenschappen van 2019 hadden neergezet.
De nummer één Serviër versloeg zijn favoriete Japanse speler Kei Nishikori met 6-2 en 6-0 om de halve finales in te gaan en zijn bod op de Gold Slam te verlengen.
Steffi Graf was in 1988 de enige tennisser die in hetzelfde kalenderjaar alle vier de Grand Slam-evenementen en Olympische gouden medailles won.
Djokovic heeft dit jaar de Australian Open, French Open en Wimbledon gewonnen en heeft de Olympische kampioen van Tokio en de US Open-trofee nodig om de Golden Slam te voltooien.
In de damescompetitie zullen Belinda Bencic uit Zwitserland, op de 12e plaats, en Markta vondrosova uit Tsjechië in de finale van de French Open 2019 elkaar ontmoeten in de wedstrijd om een ​​gouden medaille.
Bencic versloeg de Kazachse speelster Elena Lebakina met 7-6 (2), 4-6, 6-3. In de derde ronde versloeg von Drusova, die Naomi Osaka uitschakelde, met 6-3, 6-1. Het vierde zaad Oekraïense Elena Svitolina.
De Oostenrijkse Sepp Straka ving 4 birdies in de laatste zes holes en schoot 63, 8 onder par, waarmee hij de Thai Jazz Jane Watananon voorging in de eerste ronde van het golf voor heren. Hengel.
De Belgische Thomas Peters behaalde vijf jaar geleden de eerste plaats in de bronzen medaille van Rio de Janeiro. Hij schoot 30 en 65 op de achterste negen holes.
De Mexico's Carlos Ortiz (Carlos Ortiz) bereikte ook 65 punten op het veld in ideale scoreomstandigheden, zo primitief dat de spelers eerst zonder gras arriveerden, omdat het twee maanden gesloten was.
De Amerikaanse wereldkampioen polsstokhoogspringen Sam Kendricks (Sam Kendricks) zal de Olympische Spelen missen nadat hij positief testte op COVID-19.
De vader van Kendricks plaatste op sociale media dat zijn zoon geen symptomen had, maar kreeg te horen dat hij positief had getest terwijl hij in Tokio was en uit de competitie was gestopt.
Het Amerikaanse Olympisch Comité en het Paralympisch Comité bevestigden het nieuws en verklaarden dat Kendricks in een hotel was geïsoleerd.
Kendricks won de bronzen medaille op de Olympische Spelen van 2016 en won de gouden medaille in de afgelopen twee Wereldkampioenschappen. Hij houdt het Amerikaanse record van 19 voet 10,5 inch (6,06 meter).
Kort nadat bekend werd dat Kendricks positief had getest, zei een andere polsstokhoogspringer, de Argentijn Germán Chiaraviglio, dat hij ook uit de wedstrijd was omdat hij positief testte.
Hoewel Hachimura 34 punten bijdroeg, won het Japanse team voor het eerst in 45 jaar het Olympisch basketbalkampioenschap voor heren, maar het mislukte nog steeds.
Luka Doncic scoorde 25 punten, 7 rebounds en 7 assists in opnieuw een indrukwekkende prestatie in 26 minuten. Zoran Dragic scoorde 24 punten en Slovenië scoorde 116 op de Olympische Spelen in Tokio. -81 Versloeg Japan om ongeslagen te blijven.
De Amerikaanse beachvolleybalsters Kelly Klaas en Sarah Sponsil versloegen Kenia in slechts 25 minuten, de snelste wedstrijd voor vrouwen sinds de Olympische Spelen het huidige format hebben aangenomen.
Het Amerikaanse duo versloeg Brackcides Khadambi en Gaudencia Makokha met 21-8 en 21-6 om de score te verhogen naar 2-0 en vrijwel zeker een plaats te bemachtigen in de ronde van 16 knock-out.
Dit spel is het snelste spel sinds de FIVB in 2002 rallyscores en het best-of-three-systeem heeft aangenomen.
Ook de Amerikanen Phil Dalhausser en Nick Lucena wonnen. Ze versloegen de Argentijnen Julian Azaad en Nicolas Capogrosso met 21-19, 18-21, 15-6, waardoor de score in de voorronde werd verhoogd naar 2-1. Dit is een goede zaak voor nog minstens één wedstrijd in Tokio.

Posttijd: 30 juli-2021